Профілактика шийного остеохондрозу

Як Ви дізнаєтеся про те, що у шийному відділі хребта є проблеми

За больовим відчуттям. Вони розвиваються і натомість перенапружених м’язів. Як тільки виникає біль, є привід вжити заходів щодо профілактики остеохондрозу шийного відділу.

Якщо цього не зробити, м’язи починають на регулярній основі перетискати капіляри, завдяки яким відбувається живлення міжхребцевих дисків. Чим менше живлення отримують диски, тим гірший їхній стан.

Тренування, яке допомагає здійснювати лікування та профілактику остеохондрозу, має бути спрямоване на розслаблення перенапружених м’язів. Таким чином нормалізуватиметься харчування міжхребцевих дисків, а симптоми – такі як біль, хрускіт, дискомфорт – йдуть.

Як виглядає лікувальна гімнастика для хребта при остеохондрозі шийного відділу? Ось кілька факторів, на які Ви повинні спиратися при виборі безпечного та корисного гімнастичного тренування:

  • вправи повинні робитися в рамках природної рухливості суглобів, тобто без розтягувань і таких рухів, які викликають болючі відчуття;
  • під час виконання вправ не повинно бути боляче – якщо раптом виникає біль, це сигнал про те, що амплітуда має бути меншою, а рух повільнішим і делікатнішим;
  • вправи будуються на повільних, акуратних рухах: жодних енергійних обертань, прогинів тощо;
  • увага до деталей – один із показників ефективного тренування: усередині кожної вправи можна знайти багато тонких деталей, які дозволятимуть поглиблювати та поглиблювати розслаблення з кожним новим виконанням комплексу.

Головне завдання гімнастики для лікування остеохондрозу шийного відділу хребта – це збільшення кровообігу в області шиї, нормалізація живлення міжхребцевих дисків і профілактика подальшого їх руйнування. Таким чином, вправи мають бути делікатними, розслаблюючими та ефективними.

Які відчуття з’являться у Вас після вправ для профілактики шийного остеохондрозу?

  • приємне відчуття тепла, свободи та пластичності в області шиї буде правильним відчуттям;
  • відчуття, ніби шия стає довшою – і це дійсно так: при розслабленні м’язів вони «відпускають» хребці, відстань між міжхребцевими дисками збільшується;
  • ніяких клацань під час виконання вправ бути не повинно: часто буває, що в шиї щось хрумтить і клацає, проте, щоб не завдати додаткових травм міжхребцевих дисків, не треба допускати хрускоту та клацань. Якщо це відбувається, це знову ж таки сигнал про те, що треба скоротити амплітуду або інтенсивність виконання вправи.

У центрі “Здоров’я нації” ми пропонуємо поєднувати гімнастичні вправи разом із масажем, адже масаж шиї добре знімає напругу та розслаблює м’язи після виконання вправ. Це допоможе впоратися зі втомою, а також запобігатиме хворобливим спазмам. У нашому центрі працюють фахівці з багаторічним досвідом, тому вони відразу зрозуміють, що потрібно робити саме у Вашому випадку. Ми маємо у своєму арсеналі високоефективні способи профілактики остеохондрозу шийного відділу хребта та завжди раді допомогти Вам!

Записуйтесь на прийом за телефоном: +38 073 789 40 50

Что такое
кинезитерапия?

Кинезитерапия – одно из основных средств реабилитации, основанное на том, что движения тела помогают обновить, улучшить и сохранить хорошее функциональное состояние костей и мышц, сердечно-сосудистой и других систем организма.
Подробнее о методике

Без хирургических операций

Без лекарств и уколов

Гарантия результата 95%

Облегчение и ощутимые результаты уже после первых сеансов

Устранение причин, а не следствий

Опытные реабилитологи

Боли в спине и суставах?

ХВАТИТ ТЕРПЕТЬ,
запишитесь на прием!

Лечение без уколов, операций и таблеток

КОНСУЛЬТАЦИЯ ВРАЧА

Приєднуйтесь до нас в соц мережах:

Дивіться нові вправи, читайте корисні поради,
отримуйте знижки та акції